#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Συντάξεις: 23 μειώσεις σε 7 χρόνια!

  Όλοι μειώνουν τις συντάξεις και όλοι δηλώνουν πως «οι άλλοι φταίνε»! Τελικά φταίνε οι συνταξιούχοι που δεν τους πήραν με τις πέτρες!

Το χάρτη όλων των περικοπών στις συντάξεις κατά τη διάρκεια των μνημονίων, από το 2010 έως σήμερα (4/5/2017) και αυτές του 2019, καταγράφει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Συνολικά την τελευταία επταετία ξεπερνούν τα 50 δισ. ευρώ οι συνολικές μνημονικές απώλειες για τους συνταξιούχους.

Έλλειμμα ή Περίσσευμα το 2016;

του Σπύρου Στάλια*
Σύμφωνα με τους διεθνώς ισχύοντες κανόνες των εθνικών λογαριασμών, οι εξισώσεις Υ= C+G+I+(X-M) και Y=C+S+T, θα πρέπει να επαληθεύονται από τα πραγματικά στατιστικά δεδομένα εκάστου έτους. Όπου Υ= Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, C= ιδιωτική κατανάλωση G=δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης, I=δαπάνες ιδιωτικού τομέα για τον ακαθάριστο σχηματισμό κεφαλαίου, X=εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, M=εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, T= οι φόροι επί της παράγωγης και των εισαγωγών και S=αποταμιεύσεις ιδιωτικού τομέα που προκύπτουν από την σχέση Υ-C-T=S.

Τα είπε όλα!«Στην αρχή η κυβέρνηση διαβεβαιώνει το γνωστό: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Στη συνέχεια αρχίζει να υποχωρεί μιλώντας για μέτρα μεν, αλλά ανώδυνα δε. Αργότερα όλοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι, σοκαρισμένοι : “Μα πόσο σκληρή είναι τελικά αυτή η τρόικα”. Τέλος, διακόπτουν για λίγο τις συνομιλίες για να το ξανασκεφτούν. Και τότε αρχίζει το γνωστό σήριαλ της κινδυνολογίας: Τι θα γίνουμε χωρίς αυτούς, τι θα γίνουμε χωρίς τα λεφτά τους, θα μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις, θα καταστραφούμε.

Για να γίνουμε «ανταγωνιστικοί», δηλαδή κιμάς για να φάνε οι πλούσιοι κανίβαλοι…

Γράφει ο mitsos175
«Το ψαλίδι και η κορδέλα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας για τα εγκαίνια των δρόμων είναι βουτηγμένα στο αίμα των εργατών» τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο στο εργοτάξιο της Παναγοπούλας, το οποίο όπως υπογραμμίζει είναι το «δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα μέσα σε λίγους μήνες στα έργα του οδικού άξονα Πάτρα - Κόρινθος». 

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει:
«Κυβέρνηση, κατασκευαστικό κεφάλαιο και μηχανισμοί του αστικού κράτους είναι ένοχοι για τις δολοφονίες και το σακάτεμα (επαγγελματικές ασθένειες) των εργατών μέσα στα κάτεργα των σηράγγων στο νέο δρόμο Πατρών - Κορίνθου.

Απάντησε ο Γαλλικός λαός στο δίλημμα «χολέρα ή πανούκλα»

Γράφει ο mitsos175.
Το δίλημμα «χολέρα ή πανούκλα» έχει απαντηθεί ξανά από τους Γάλλους. Το 2002 ο δεξιός Jacques Chirac είχε εκλεγεί με ποσοστό 82,21% - 25.537.956 ψήφους, ενώ ο ακροδεξιός Jean-Marie Le Pen είχε πάρει μόλις 17,79% ή 5.525.032 ψήφους. Η συμμετοχή τότε ήταν αρκετά πιο υψηλή, αφού οι εγγεγραμμένοι ήταν 41.191.169 δηλαδή περίπου τρεις στους τέσσερις είχαν επιλέξει τον «ανεπίσημο» φασίστα.

Το τι έγινε μετά είναι λίγο - πολύ γνωστό και απόλυτα αναμενόμενο από τους Αριστερούς: Ο Chirac «το Δεκέμβριο του 2011 κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες: Υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, κατάχρηση εμπιστοσύνης, παράνομη οικειοποίηση συμφερόντων, πράξεις οι οποίες διαπράχθηκαν, κατά τη γαλλική δικαιοσύνη, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος του Παρισιού την περίοδο 1990 - 95 και ενώ κατείχε τη θέση του ηγέτη του κόμματος RPR».