#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

35 δισ. δολάρια κέρδη οι διακινητές προσφύγων

Οι διακινητές ανθρώπων βγάζουν 35 δισ. δολάρια ετησίως 
                        εκμεταλλευόμενοι τη μεταναστευτική κρίση

Οι διακινητές ανθρώπων βγάζουν 35 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο παγκοσμίως, κι αποτελούν μια από τις βασικές αιτίες της τραγωδίας των μεταναστών που πεθαίνουν προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν σε χώρες της Ευρώπης, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.


Η «ανάπτυξη έρχεται» σημαίνει: το Χρέος είναι η μοίρα σας….

του Νίκου Σταθόπουλου
Στην «Καθημερινή της Κυριακής» (4 Ιουνίου), δύο πανεπιστημιακοί (Κ. Κωστής του Καποδισ-τριακού, και Χ. Χατζηιωσήφ του Πανεπιστήμιου Κρήτης), αναλύοντας την -κατά τη γνώμη τους- βασική αιτία της «ελληνικής κακοδαιμονίας» (κλασική φρασούλα του επίσημου κώδικα, για να δηλωθεί η παγίδευση του ελληνισμού στην «μεταφυσική» της εξάρτησης/καθήλωσης με όρους ενοχοποίησής του), την εντοπίζουν στην αδυναμία του πολιτικού προσωπικού να αξιοποιήσει τον «ξένο παράγοντα» και στην τεχνητή ιδεολογία της «ευθύνης του ανώριμου λαού» που οι πολιτικοί μοντάρουν για να αποσείσουν τις ριζικές ευθύνες τους… «φταίνε οι ανίκανοι πολιτικάντηδες», σα να ακούς τον πρώτο τυχόντα χρυσαυγίτη να καρεκλορητορεύει!.... βέβαια, το μοντέλο ανάλυσης (…ο «καλός λαός» που τον εξαπατούν οι «κακοί του φατριασμού»…) είναι βαθιά λαϊκιστικό (..όπως αναλύει ο Πάσχος Μανδραβέλης, στο ίδιο φύλλο, μερικές σελίδες πιο κάτω!...), αλλά ας μη γινόμαστε σχολαστικοί!...

Συγκροτήθηκε στην Αθήνα, επιτροπή αλληλεγγύης στην Συρία

«Να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία» και «να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Συρίας», ζητά -μεταξύ άλλων- η Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Συρία, που συγκροτήθηκε στην Αθήνα, την Δευτέρα 29 Μαΐου.

Δημοσιεύουμε το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου που λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

«Ίδρυση Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Συρία!

6 χρόνια πολέμου!
350.000 νεκροί!
9 εκατομμύρια πρόσφυγες!

Μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του 21ου αιώνα, που δεν έχει ακόμη σταματήσει! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Δημοσιογραφία: Διεθνής Εγκληματική οργάνωση!


Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Θυμάστε ή ξεχάσατε τον μικρό Ομράν, το τραγικό θύμα της "γενοκτονίας" του Χαλεπιού, από τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ";
Ήταν 18 Αυγούστου 2016, όταν συγχρονισμένα και συντονισμένα όλα τα ΜΜΕ κι οι "λειτουργοί της δημοσιογραφίας" διέδωσαν σ' ολόκληρο τον πλανήτη φωτογραφίες και βίντεο του μικρού Ομράν, ενός θύματος της "γενοκτονίας" που επιτελούσε ο "χασάπης Άσαντ" κι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί.
Στην Ελλάδα οι πιο έγκυρες κι αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης, πρωτοστατούντος του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - ΑΠΕ (που πληρώνουν αδρά με αίμα, θέλουν δεν θέλουν οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες), η κρατική ΕΡΤ (που κι αυτή πληρώνουν αδρά με αίμα, θέλουν δεν θέλουν οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες), όλες οι εφημερίδες της δεξιάς, κεντροδεξιάς, αριστεράς και...

Η Αναγνώριση Προπολεμικών Χρεών

 
Του Τάκη Κατσιμαρδου
Η Ελλάδα πάντοτε πλήρωνε, έστω κι αν δεν χρωστούσε…
«Η Ελλάς απεκατέστησε και τυπικώς την πίστιν της εις το εξωτερικόν πλήρως και απέδειξεν δι΄ άλλην μίαν φοράν ότι παρά τας οικονομικάς δυσχερείας της γνωρίζει να σέβεται την υπογραφήν της και τις διεθνείς υποχρεώσεις της…». Με τα λόγια αυτά ο υπουργός Οικονομίας Κ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ανήγγειλε (16/7/1964) τη συμφωνία για τη ρύθμιση των προπολεμικών ελληνικών δανείων. Μ’ αυτή συμπληρωνόταν η «αναρρύθμισις», που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή πριν από δυο χρόνια, όπως έχουμε δει το περασμένο Σάββατο.

Του γκουντ του μπι τρου...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος
     Κι έτσι στις 15 ή στις 22 του μήνα θα  "πάρουμε" την δόση των 7,5 δις, ίσα-ίσα για να ξεπληρώσουμε τις τρέχουσες δόσεις,
     ..ώστε να μην χρεοκοπήσουμε και επίσημα και χρειαστεί να βγούμε απ' το πρόγραμμα μνημονίων και χάσουν οι τοκογλύφοι το πλιάτσικο.

     Ούτε ελάφρυνση του χρέους (αλήθεια, το πίστεψε ποτέ κανείς;), ούτε ποσοτική
χαλάρωση,
     ..μιά ξερή δόση κι έξω απ' την πόρτα.    
     Ιτς του γκουντ το μπι τρου.  Γυναίκααα, την γραβάτα σιδέρωσε.